Az új twitch szerencsejáték szabályok hatályba léptek, mi lesz ezután?

szerencsejatek stream

Már közel egy hónapja, hogy az október 18-i frissítést alkalmazták. Amellett, hogy megtiltották egyes oldalak, mint (Stake,Roobet) a streaminget, új szabályzatot is adtak hozzá. Az új szabályzat szerint a streamerek nem oszthatnak meg refferal kódokat a chaten. A nézők szóbeli utalása vagy egy banner beillesztése szintén a tiltólistán van.

Más oldalakat és kaszinókat eseti alapon vizsgálnak majd felül. Ez nem a teljes szerencsejáték-tilalom a Twitch-en, ahogy azt sokan remélték. A szerencsejáték-streamek továbbra is engedélyezettek, amíg betartod a szabályokat. Úgy tűnik, hogy a legnagyobb csapást a nem szabályozott kaszinók, általában a kriptokaszinók szenvedik el. A legnagyobb szerencsejáték-streamelők közül néhányan, mint például a Trainwrecks, úgy tűnik, ideiglenesen más tartalmakra, például az Overwatch 2-re vagy a CS:GO-ra váltottak.

A tiltások eredményeképpen a szerencsejáték kategória sok nézőt veszített, már nem szerepel a legnépszerűbb katogóriákban.

Mi a következő lépés a szerencsejáték-streamek számára?

A szerencsejáték-streamelők egy része már elkezdte a DLive-ra irányítani nézőit, amely egy olyan platform, amely népszerű az extermisták kiszolgálásában. Bár ott nincsenek szabályok és tiltások, a szerencsejátékos tartalmak nem népszerűek a platformon. Vagyis az új nézők összegyűjtésének lehetősége viszonylag gyenge. Ennek a lépésnek a megtétele elszigetelheti a streamelőket, de nincs sok alternatíva. A Google Youtube már most is számos korlátozó politikát alkalmaz, ami kizárja azt, mint alternatívát.

Hamis játékok hamis nézőkkel, következetlenség a szabályok alkalmazásakor a Twitch részéről, a szerencsejáték-streaming egy zűrzavarnak tűnik. Amíg nem foglalnak határozottan állást, jobb irányelvekkel, addig a streamelők továbbra is a platofrm-on fogják próbálgatni a szerencséjüket.