Sportfogadás tőzsde vagy fogadóiroda: Mi a különbség?

betfair sportfogadasi tozsde

A sportfogadás tőzsde felforgatta az iparágat, mivel egyre több fogadó ismeri fel a tőzsdék értékét a hagyományos bukmékerekhez képest. A legnépszerűbb tőzsdei fogadási platform a Betfair Exchange. A sport tőzsdék platformot kínálnak a fogadóknak, hogy kereskedhessenek bizonyos események kimenetelével, legyen szó sportról, politikáról vagy aktuális ügyekről. A hagyományos sportfogadóktól abban különbözik, hogy a fogadók egymás ellen fogadhatnak, nem pedig egy bukméker ellen.

Ahelyett, hogy a bukmékerek által meghatározott szorzókra korlátozódnának, és csak egy bizonyos kimenetelre fogadhatnának, a tőzsde lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egymás ellen versenyezzenek.

Ha ismered a hagyományos bukmékereket, ez elsőre ijesztőnek tűnhet. De ha egyszer megérted a különbségeket, a működésüket és a jelentős előnyeiket, akkor megérted, hogy miért a fogadási csere a legjobb választás bármilyen szintű fogadó számára.

A jobb esélyek nagyobb értéket jelentenek

Ha egy bukmékernél fogadtál, csak az általuk kínált oddsokra fogadhatsz, ami magában foglalja a saját nyereségét is, ami azt jelenti, hogy a piacokat a saját javukra árazzák be, előnytelen oddsokkal.Ehhez képest a fogadási tőzsdék versenyképesebb oddsokat kínálnak, mivel egy peer-to-peer platformról van szó – a piacot a kereslet és a kínálat határozza meg, ami jobb és versenyképesebb oddsokat eredményez, mint a bukmékereké. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal a fogadással többet nyerhet, ha egy sport tőzsdét választ a bukmékerrel szemben.

A sportfogadás tőzsdének nincsenek korlátai

A fogadási tőzsdén való kereskedés elvileg megegyezik a tőzsdei kereskedéssel. Ahelyett, hogy részvényeket vásárolnának és adnának el, a kereskedők egy esemény kimenetelére tesznek fel és fogadnak. A bukmékerek lehetőséget kínálnak a cash out gomb használatára, de ez bizonyos eseményekre korlátozódik, és további ráfizetéses árrés van beépítve.

Akár alkalmi játékos, akár komoly sportfogadó vagy trader, a sportfogadási tőzsde a legalkalmasabb platform a fogadások elhelyezésére.

A fogadási tőzsde nagyobb  szabadságot biztosít a fogadóknak, jobb oddsokat, és nem korlátozza a számláját, ellentétben a hagyományos bukmékerekkel.

Tőzsdézzen most a legnépszerűbb  sport tőzsdén: Betfair Tőzsde

Back és Lay fogadások

Ha egy bukmékernél tesz fogadást, akkor csak a győztesre fogadhat, a fogadási tőzsdék azonban lehetővé teszik a felhasználóik számára, hogy egy eredményre Back és Lay fogadásokat is kössenek – így a fogadók úgy működhetnek, mint a bukméker, aki egy eseményre oddsot ad, vagy mint az ügyfél, aki a tőzsde más felhasználói által meghatározott oddsot tartja.

A sport arbitrázs elméletileg lehetővé teszi, hogy legyőzd a bukmékereket. így az úgynevezett sportfogadás rizikó nélkül történik, de lesznek intézkedések, hogy ellensúlyozzák ezt.

Miben különbözik egy sportfogadás tőzsde egy bukmékertől?

A sportfogadási tőzsde mint egy egyenrangú platform a tőzsdéhez hasonlóan működik: a felhasználók bizonyos eredményekre vonatkozó oddsokat vesznek és adnak.

Mi a „Back” fogadás?

A Back fogadás során arra fogadsz, hogy egy eredmény bekövetkezik – például arra fogad, hogy Olaszország legyőzi Angliát. A fogadást csak akkor nyeri meg, ha Olaszország megnyeri a mérkőzést.

Mi a „Lay” fogadás?

Lay fogadás esetén arra fogad, hogy egy eredmény nem következik be, és a bukméker szerepét játssza.