A Twitch.tv betiltja a problémás licenccel működő kaszinókat

twitch nyerogepek tiltasa

A Twitch.tv népszerű streaming-hálózatán zajló szerencsejátékokkal kapcsolatban nagy vita alakult ki. Az ItsSliker nevű streamerrel kapcsolatos közelmúltbeli incidensek, aki két éven keresztül átverte nézőit, nyomást gyakoroltak a hálózatra, hogy lépjen fel. Bár a szerencsejáték mindig is forró téma volt, a Twitch mindig úgy tűnt, hogy figyelmen kívül hagyja a problémákat, és nem foglal állást.

A közelmúltbeli botrány miatt azonban a hallgatás már nem volt opció. A Twitch ezt a bejelentést tette közzé:

Október 18-án frissítjük a szabályzatunkat, hogy megtiltjuk a nyerőgépeket, rulettet vagy kockajátékokat tartalmazó olyan szerencsejáték-oldalak közvetítését, amelyek nem rendelkeznek sem az Egyesült Államokban, sem más, megfelelő fogyasztóvédelmet biztosító joghatóságban kiadott engedéllyel. Ezek közé az oldalak közé tartozik a Stake, a Rollbit, a Duelbits és a Roobet. Előrehaladásunk során azonban továbbiakat is azonosíthatunk.

Továbbra is engedélyezni fogjuk a sportfogadásra, fantáziasportokra és pókerre összpontosító webhelyeket.
Hamarosan megosztjuk a szerencsejáték-irányelvünk frissítéseinek részleteit, beleértve a teljes irányelvek nyelvezetét is, hogy mindenki tisztában legyen az új szabályainkkal, mielőtt azok október 18-án hatályba lépnek.

A szerencsejáték, különösen az online nyerőgépek, a Twitch legnépszerűbb kategóriái közé tartoznak. Ez az új szabályzat hatással lesz néhány nagy streamerre, akik közül néhányan bevallásuk szerint havonta több mint egymillió dollárt keresnek.

Bár a múltban már betiltották az ajánló linkeket és a bónuszkódokat, ez valószínűleg nagyobb hatással lesz a szerencsejátékok közvetítésére. Néhányan úgy döntenek, hogy áttérnek más streaming platformokra, például a Youtube-ra. Október 18-ig kell várnunk, hogy megismerjük az új szabályzat teljes hatását.